BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

ikhwan ceria's access search.

Tuesday, August 10, 2010

ramadan yg sayu

AHLAM WASAHLAM YA RAMADAN….

4 almost two months I ve been in sintok valley ..

Come across in ma mind dat , I never thought dat I gonna bpuasa kat kedah lagi..kedah,kedah and kedah again..

Tape lah.takdirku di kedah ku..

Tibe2 aku rindu time bpuasa bersama membe2 kat uitm dlu…

Tapi skrg aku akn merasakn pglaman puasa di bukit kachi sintok valley UUM nie..huhu

Even jauh nun di utara tanah air.. aku dah mula saying dgn NORTHEN University of MALaysia..

Teringat kat parents, adik2, kakak, abg n my uncle….

Sepatotnyer aku balik semalam tapi tiket dh abes..

Tbe2 aku rase susahnyer jd anak perantauan nie…

Tue lah kn..

Nti nk balik keje kt tmpt negeri sendiri lah.. cari org umh pn kt ngri sndiri lah..

Xpyh jauh..

Nti susah nk balik raya, gado sana sini.. hehe..

Tadi gi alor star dgn nazrul,naim n mie (dak sabah) xknl sgt..

At least dh merasa zmn bndar drp kat bukit uum ni kn..hehe

Ok la even pnt..x penah2 dlm idop aku naik bas 1 jam berdiri drp uum ke a.star..

Haha..dasyat!..

Balik2, driver bas UNic UMM cite psl hantu kt uum byk especially kt DPP YB & mUAlaamat..nasib baek bukit kachi xbyk..tapi still ade..

Tak pelah, kesdihan dlm hati xdpt digmbrkn dlm aty, xdpt mymbut rmadan pertama bsma family..

Tapi sacrifice meant a lot to our self..

Keceriaan harus kekal..SMILE> while typing dis , my emotional

berdayu2 hmpir nanges,,tapi saya tetap kene SMILE>

..alhamdullilah…



3 comments:

Azham Vosovic said...

Encik Ikhwan, teringat sy masa g Kolej Bukit Kachi masa ada camp kt sana.. kawan sy nampak antu kat tepi rumah Taman Universiti.. seram kot tempat tu masa tgh malam. kenderaan pun x byk... huhuh

cikgu asyraf said...

selamat berpuasa.. chill :-)

Ikhwan CERiA said...

azham: DPP bukit kachi jauh dgn taman universiti...